τ ι δ ε ν κ α τ α λα β α ί ν ε ι ς ;


" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 22 Νοεμβρίου 2012 
Αριθ.Πρωτ.: οικ. 44048
ΠΡΟΣ:
1. Περιφέρειες της χώρας Γραφεία Περιφερειαρχών

2. Δήμους της χώρας Γραφεία Δημάρχων
ΘΕΜΑ: Κινητικότητα υπαλλήλων δημοσίου τομέα - Άμεση καταγραφή υπηρεσιακών αναγκών σε προσωπικό
ΣΧΕΤ.: Α.Π. 2589/13-11-2012 έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Στο πλαίσιο των διατάξεων της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΙΔΑΔ- ΔΙΠΙΔ/οικ. 26188/ 12-11-2012 (ΑΔΑ : Β4ΣΩΧ - ΗΤΔ).
Το νέο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα διευρύνει τις δυνατότητες για την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και τη βέλτιστη κατανομή του, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των υπηρεσιών. Προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα το σχέδιο της κινητικότητας, σας καλούμε να υποβάλετε στο Τριμελές Συμβούλιο του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/2011 αιτιολογημένο αίτημα ως προς τις ανάγκες των φορέων και υπηρεσιών σας σε προσωπικό. Το αίτημα αυτό, ειδικά για την πρώτη εφαρμογή του νόμου, μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε μέχρι τις 31-12-2012 και αποτελεί την αφετηρία της πάγιας διαδικασίας των μετατάξεων και μεταφορών προσωπικού, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012.
Επιπροσθέτως, εκτός της παραπάνω πάγιας διαδικασίας, προβλέπεται ειδικά για την αντιμετώπιση άμεσων και επιτακτικών αναγκών στους εν λόγω φορείς ή υπηρεσίες, κατόπιν υποβολής του παραπάνω αιτήματος, και η προσωρινή τοποθέτηση προσωπικού σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα του δημοσίου τομέα, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 5 του ν. 4024/2011.
Η ταχεία υποβολή των παραπάνω αιτημάτων είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου, αφενός μεν να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών, αφετέρου δε να τοποθετηθούν το συντομότερο δυνατό στις νέες τους θέσεις οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ ΔΕ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού - Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικού - Οικονομικού και ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων).
Κατά συνέπεια, στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας, παρακαλείσθε να υποβάλλετε απευθείας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού) τα αιτήματα, ως προς τις ανάγκες της υπηρεσίας σας, καθώς και των φορέων που εποπτεύονται από εσάς, με ειδική και εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση ανά φορέα και υπηρεσία, σε προσωπικό ΔΕ Διοικητικού των ανωτέρω ειδικοτήτων, προκειμένου τα εν λόγω αιτήματα να εισαχθούν κατά προτεραιότητα στο Τριμελές Συμβούλιο του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/2011."

ΔΗΛΑΔΗ : Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας απασχολούνται πλέον με την 'παραγωγική δραστηριότητα' να θέσουν σε διαθεσιμότητα τους εκτός ΑΣΕΠ υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ταυτόχρονα να καταθέσουν 'αιτιολογημένο αίτημα' ως προς τις ανάγκες των φορέων και υπηρεσιών τους σε προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να τοποθετηθούν στις νέες τους (ΙΔΙΕΣ;) θέσεις (εκτός ΑΣΕΠ)  οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, και εάν δεν προκύψει η κατά Μνημόνιο μείωση θα ξανατεθούν σε διαθεσιμότητα οι ίδιοι ή άλλοι υπάλληλοι, που θα τοποθετηθούν στις νέες θέσεις μετά από αίτημα των φορέων τους ...... 

Τ Ι  Δ Ε Ν  Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Ι Ν Ε Ι Σ;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου