Όχι στην επιστροφή της δικτατορίας στην Ελλάδα

LIBERATION , 13 juin 2013 

Εμείς, οι πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου, καλούμε όλους τους πολίτες για την υποστήριξη της γενικής απεργίας των Ελλήνων εργαζομένων και των δημοσιογράφων.

Étienne Balibar, φιλόσοφος, και 47 υπογράφοντες

" Όταν το ΔΝΤ αναγνωρίζει με μισόλογα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι αναδιαρθρώσεις που επιβάλλονται από την τρόικα σε αντάλλαγμα για τα δάνεια και υποτίθεται ότι μειώνουν το ελληνικό δημόσιο χρέος, οδήγησε πράγματι την χώρα στην καταστροφή, η ίδια τρόικα - με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ - επιστρέφει στην Αθήνα για να ανανεώσει τις απαιτήσεις της. 
Το πράττει με τέτοιους όρους ώστε η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει να επισπεύσει την υποταγή της Ελλάδας στη νεοφιλελεύθερη δικτατορία, μέσα και έξω από τη χώρα.
Το βάρβαρο κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΡΤ), με μεθόδους που παραπέμπουν σε πραξικόπημα, είναι ταυτόχρονα μια βαρειά επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, σε αντίθεση με τις ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και το νέο παράδειγμα του τρόπου που εξελίσσεται προς τον αυταρχισμό, σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού της. 
Εμείς, οι πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να το δεχθούμε. Καλούμε όλους τους πολίτες να διακηρύξουν την αγανάκτησή τους και να υποστηρίξουν τη γενική απεργία των εργαζομένων και των Ελλήνων δημοσιογράφων. 
Περιμένουμε τους εκπροσώπους μας στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες να απαιτήσουν αμέσως την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επανάληψη των εκπομπών της.
Ήρθε η ώρα να τεθεί ένα τέλος στην καταστροφή του ελληνικού έθνους και στην  αποδόμηση της Ευρώπης από τις κυβερνήσεις της, που υπόκεινται στις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας."

Οι ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ  : Michel Agier, Zineb Ali-Benali, Athena Athanassiou, Chryssanthi Avlami, Paola Bacchetta, Étienne Balibar, Driss Belhacenne, Anne Emmanuelle Berger, Antonia Birnbaum, Wendy Brown, Judith Butler, Marie-Claire Caloz-Tschopp, Dimitris Christopoulos, Catherine Colliot-Thélène, Marie Cuillerai, Sonia Dayan-Herzbrun, Stéphane Douailler, Sara R. Farris, Éric Fassin, François Gèze, Marie-Elisabeth Handman, Engin Isin, Maria Kakogianni, Danièle Kergoat, Camille Louis, Giacomo Marramao, Sandro Mezzadra, Jean-Luc Nancy, Matthieu de Nanteuil, Georges Navet, Toni Negri, Bertrand Ogilvie, Mathieu Potte-Bonneville, Beatriz Preciado, Josep Ramoneda, Jacques Rancière, Judith Revel, Joan W. Scott, Yves Sintomer, Michel Surya, Alberto Toscano, Eleni Varikas, Patrick Vauday, Patrice Vermeren, Sophie Wahnich, Frieder Otto Wolf, Pierre Zaoui, Slavoj Žižek


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου