Αντιστίξεις: Οι μείζονες και οι ελάσσονες

Φιντέλ Κάστρο .....«Η επανάστασή μας είχε να αντιπαρατεθεί με την πλέον ισχυρή αυτοκρατορία του κόσμου, την αυτοκρατορία των γιάνκηδων. Είναι μια αυτοκρατορία βαρβάρων και πολλοί από τους ηγέτες της ήταν πραγματικά βάρβαροι...Είναι η πλέον πολεμοχαρής αυτοκρατορία», δήλωσε ο 84χρονος Φιντέλ που ήταν ντυμένος με τα γνωστά στρατιωτικά πράσινο-χακί ρούχα.
Ο Κάστρο η χώρα του οποίου υφίσταται επί 48 χρόνια το αμερικανικό εμπάργκο, μίλησε για τρία τέταρτα της ώρας στη μεγάλη συγκέντρωση, και στη στυνέχεια εκφώνησε ομιλία, με κάποια δυσκολία, και σχεδόν αυτοσχεδιάζοντας, για μισή ώρα ακόμα μπροστά στο Μουσείο της Επανάστασης, όπου ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1960 την ίδρυση των Επιτροπών υπεράσπισης της Επανάστασης.
«Ο καπιταλισμός δεν έχει καμία ηθική αξία, ούτε δεοντολογική, όλα είναι εμπόριο. Δεν μπορεί να διαπαιδαγωγείται ένας λαός κατ' αυτόν τον τρόπο γιατί μετατρέπεται σε εγωιστή και κακοποιό »...
___________________________________________________________________________

Καραμανλής - ο ελάσσων : ....Στις δημόσιες εκείνες τοποθετήσεις μου δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε. Τις συνοψίζω κατά συνέπεια στις ακόλουθες επισημάνσεις:


1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων είχε οριστικοποιηθεί από τις προ του Μαρτίου 2004 Κυβερνήσεις. Το Δημόσιο είχε αναγνωρίσει υπέρ της Μονής την κυριότητα της εν λόγω περιοχής. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής είχαν σημειωθεί στα βιβλία μεταγραφών των οικείων Υποθηκοφυλακείων ήδη από το 2003.


2. Δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις αυτές και λόγω του κοινωνικού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών και της αξίωσης τους να αντιμετωπισθεί το πρόβλημά τους, αλλά και λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων πόρων για τυχόν απαλλοτριώσεις, οι υπουργοί της Κυβέρνησης της ΝΔ, ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υιοθέτησαν την καθ όλα νόμιμη διαδικασία των ανταλλαγών. Διαδικασία που άλλωστε είχε εφαρμοστεί συχνά στο παρελθόν.


3. Κατά τη διάρκεια των εργασιών των δύο συνεχόμενων εξεταστικών επιτροπών που συνεστήθησαν, της μακρόχρονης διερεύνησης της υπόθεσης και της εξέτασης μεγάλου αριθμού μαρτύρων ουδέν το επιλήψιμο προέκυψε. Δηλαδή, ούτε καν σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα. Και αυτό παρά την εμφανή εμπάθεια και προκατάληψη που επιδείχθηκε από διάφορες πλευρές.

Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς : 
Εγγραφα-φωτιά του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης αποκαλύπτουν υποτιμολογήσεις στον υπολογισμό της αξίας των «ιερών» οικοπέδων που αντάλλαξε η μονή
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=317927&dt=03/10/2010#ixzz131WWYheb
___________________________________________________________________________

Μπεγλίτης : ...Μετά την ετυμηγορία του αντιπροέδρου της κυβέρνηση κ. Θόδωρου Πάγκαλου ότι μία από τις αιτίες για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας είναι ότι πολιτικοί και πολίτες «όλοι μαζί φάγαμε τα λεφτά», άλλο ένα μέλος της κυβέρνησης πυροδοτεί τη δημόσια συζήτηση και αποδίδει τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και στις περιττές αγορές πανάκριβων οπλικών συστημάτων. 

Την καταγγελία – παραδοχή ότι με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής στήθηκε ένα πάρτι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών και ορισμένοι έφτιαξαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες (!) εξαπέλυσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.
απο :www.capital.gr

ε.. μετά απ'αυτα... κανείς δεν κοιμάται ... nessun dorma



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου