Απαγόρευση του καπνίσματος :

Η νέα βαρβαρότητα των αμερικανιζόντων, αποστειρωμένων βουτυροπαίδων

Προς (αντι) παθητικούς (αντι)καπνιστές  ανάρτησης ανακαίνισις:
η παραπάνω εικόνα και οι μετρήσεις (http://kepe.air-quality.gr/xartis.html) των ρύπων αφορούν την δημόσια υγεία στον Ν.Κοζάνης-παρόμοια εικόνα και στις μεγαλουπόλεις- όπου συν τοις άλλοις, ένα βρέφος, πριν λίγο καιρό, έχασε κα Ξενογιαννακοπούλου τη μικρή,  άκαπνη ζωή του απο αφυδάτωση, περιφερόμενο στα Νοσοκομεία της Μακεδονίας, λόγω έλλειψης παιδιάτρων.
Όσο για τον Γκιώνη, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους φίλους καπνιστές με μη καπνίζοντες, προκειμένου να διασώσει τη μοσχοβολιστή μονομέρεια των ρούχων του και την καθαρότητα του δικαιώματός του.
Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε την εικόνα εξευτελισμού των καπνιστών, στα πεζοδρόμια υπηρεσιών, γραφείων, καφενείων, όπου, ωσάν εξαρτημένοι, άρρωστοι αλητήριοι, καπνίζουν ως αυτοσκοπό, χωρίς απόλαυση, διότι αυτό αξίζει σε όσους  αντιστεκόμενοι συνεχίζουν να αυτοδιατίθενται : πρέπει να ευτελιστούν για να καμφθούν. Δεν υπάρχει χώρος γι'αυτούς στην πολιτισμένη κοινωνία, τους αφαιρείται το δικαίωμα της στεγασμένης συναναστροφής.
Ενδιαφέρουσα η σχετική συζήτηση και το βιντεάκι στο : http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_7936.html

3 σχόλια:

  1. . Με συγχωρείς αεράκι μου, αλλά θεωρώ μεγαλύτερη βαρβαρότητα το να είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιώ μιά μπύρα με δυό φίλους, να :
    - αναπνέω δεκάδες κυβικά μέτρα καπνού,
    - να πρέπει να κάνω μπάνιο όταν γυρίζω σπίτι, αλλά και
    - να πρέπει την άλλη μέρα, να πλένω τα ρούχα μου επειδή μυρίζουν αυτό το πράμα !

    . Αν κανείς δεν πρέπει να υποχρεώνει τούς καπνιστές σ' αυτήν την "βαρβαρότητα" ( ; ; ; ; ! ), εγώ και όσοι δεν μάς αρέσει το κάπνισμα πρέπει να μην μπορούμε να ζήσουμε σε γραφεία, εστιατόρια, μπάρ, ζαχαροπλαστεία σε αυτόν τον τόπο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι καπνιστές...
    Επειδή τον τελευταίο καιρό μας έχετε πρήξει με το πρόβλημά σας, παρακαλώ ακούστε με για λίγο.

    Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος δεν έγινε για να τιμωρήσει εσάς αλλά να προστατεύσει όσους δεν καπνίζουν. Ο νόμος ισχύει. Τέλος.
    Σταματήστε λοιπόν να κλαψουρίζετε και ξεπεράστε το. Αντιμετωπίστε το με την ίδια παλικαριά που είχατε όταν ανάβατε τσιγάρο και μας φυσούσατε τον καπνό στα μούτρα.

    Αν ψάχνετε αντικείμενο να "πολεμήσετε" και να διαμαρτυρηθείτε κοιτάξτε γύρω σας. Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες θέματα που κάνουν τη ζωή σας μίζερη, η εξάρτησή σας από το ναρκωτικό απλά σας έσβηνε τη διάθεση να εκνευριστείτε με αυτά. Κάντε μας λοιπόν τη χάρη και φωνάξτε για την ποιότητα ζωής, για τη διαφθορά στην πολιτική ζωή, για τα προνόμια των βουλευτών, για το οικοσύστημα που απειλεί τις πεταλούδες monarch στον Αμαζόνιο. Ακόμα κι αυτό είναι πιο σημαντικό από το τσιγαράκι σας.

    Το μέγεθος της φασαρίας που προκαλείτε απλά επιβεβαιώνει πόσο σοβαρή είναι η εξάρτησή σας.

    Παρακαλώ παρατήσετε τα ηλίθια επιχειρήματα τύπου "αν ο καπνός μας είναι βλαβερός τότε να απαγορεύσουμε τα καυσαέρια". Δεν αντέχουν σοβαρής συζήτησης αυτές οι αηδίες. Αλλά αν θέλετε δύο επιχειρήματα σώνει και καλά, πάρτε τα:
    1. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει βήματα για μείωση καυσαερίων, εσείς ποτέ δεν κάνατε την παραμικρή προσπάθεια να μην ενοχλείτε.
    2. Κανείς δεν πήρε το πιάτο του να φάει πάνω από μια εξάτμιση!

    Άντε και καλά μυαλά.

    ( από το : http://anebala.blogspot.com/2010/10/blog-post.html )

    ΑπάντησηΔιαγραφή