οι φίλοι που αγάπησα ήταν δάση...

Τα παιδιά των ΕΠΑΛ. Στο περιθώριο της παιδείας. Ωστόσο οι δάσκαλοί τους , η Ντίνα, μπορούν  να εμπνέονται και οι μέλλοντες εκ-παιδευμένοι εργατουπάλληλοι , οι τεχνίτες,  οι κομμώτριες  να έχουν παιδεία, τουλάχιστο ως μνήμη...

2o ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ 
Τα χρώματα της πόλης μας
  Στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Δ.Ε. Δράμας στο 2ο ΕΠΑ.Λ. πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα φωτογραφίας με τίτλο «Τα χρώματα της πόλης μας».
Η διαδρομή μας άρχισε παραμονή της Αγίας Βαρβάρας. Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά σαν ομάδα στις πηγές για να απαθανατίσουμε το έθιμο με τα καραβάκια. Συνεχίσαμε στην ονειρούπολη μέσα στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων.  Οι πηγές , μοναδικός υδροβιότοπος της πόλης, παίζουν  πρωτεύοντα ρόλο στην όλη προσπάθειά μας. Μεγάλη η εναλλαγή των εικόνων. Νερό, βλάστηση, δέντρα που οδηγού το βλέμμα στα σύννεφα, πάπιες στις όχθες και στη λίμνη.
Ανεβήκαμε στον κορύλοβο όπου απολαύσαμε την πανοραμική θέα. Σκύψαμε και φωτογραφίσαμε τα ταπεινά αγριολούλουδα. Θαυμάσαμε το ηλιοβασίλεμα και αιχμαλωτίσαμε στο φακό μας τα πορφυρά χρώματα του ουρανού .
Περπατήσαμε δίπλα από τα μεσαιωνικά τείχη της πόλης. Ανακαλύψαμε στο διάβα μας γειτονιές και δρομάκια που ούτε φανταζόμασταν.
Διασχίζοντας την πλατεία φτάσαμε στο βοτανικό κήπο, όπου αφουγκραστήκαμε το θρόισμα των φύλλων και το κελάιδισμα των πουλιών.
Στο σιδηροδρομικό σταθμό ονειρευτήκαμε ταξίδια που δεν κάναμε.
Στο φακό μας δεν αντιστάθηκαν ούτε τα επιβλητικά κτίρια του διοικητηρίου, του δημαρχείου και του δημοτικού ωδείου.
Πάμε λοιπόν μαζί να ανακαλύψουμε τα χρώματα της πόλης μας. εδώ

Στο πρόγραμμα, με συντονίστρια την κ. Κονδυλίδου Κωνσταντίνα, συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές της πρώτης τάξης: 
Αλμπανόπουλος Μάριος
Φρατσίλα Κριστίνα
Παστιρματζής Αλέξανδρος
Ακριτίδης Αλέξανδρος
Μεχμέτογλου Κωνσταντίνα
Γκαρακλίδου Νάζι
Τερζόπουλος Ιωάννης
Ζαπουνίδης Βασίλης
Καλαϊτζή Ευαγγελία
Γερμανός Σωκράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου