ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ (;)


Δεν ειναι παρηγοριά, αλλά έστειλα την παρακάτω διαμαρτυρία (στα Αγλικά) στο γερμανικό περιοδικό FOCUS και στα Ελληνικά στο Υπ.Εξωτερικών, λέγοντας ότι "αναμένω από την επίσημη πολιτεία να θέσει "ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" στον βιασμό της ιερής ελληνικής ιστορίας απο την Γοτθική Βαρβαρότητα των αδαών εταίρων μας".
Τα στοιχεία του κειμένου τα πήρα απο www.enimerwsi.com
Εις πείσμα των Γότθων διατηρώ ακέραια την ανάμνηση του αγάλματος και της κλοπής του. Νομίζω όλοι , είτε το συνάντησαν είτε όχι.


"  Ντροπή σας Focus-Germans!
Γιατί το πρωτοσέλιδό σας με την Αφροδίτη να χειρονομεί προσβάλλει όχι μόνον τους Έλληνες, αλλά όλη την ανθρωπότητα!
Παίζοντας απρεπή παιχνίδια με το κλεμμένο άγαλμα της ελληνίδας θεάς, δεν είστε λιγότερο βάρβαροι απέναντι στα ίδια τα σύμβολα της ωραιότητας, της έμπνευσης, του έρωτα και της γονιμότητας!
Μόνο και μόνο για μια από τις πολλαπλές κρίσεις, για λίγα χρήματα! Και για την προστασία της Ευρωπαϊκής οικογένειας, που εσείς, αντί των Ελλήνων, δεν αξίζετε.
Μιλώντας για χρήματα, θα έπρεπε να θυμίσουμε στους γερμανούς φίλους μας μερικές οφειλές που χρωστούν στους Έλληνες, όχι για να διαφθείρουν τους οργανισμούς και τους Κυβερνήτες, αλλά ως αντίτιμο για :
1. Τις καταστροφές που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα στην οικονομία της Ελλάδας, στην περίοδο του ΙΙου παγκοσμίου πολέμου : 7,160 δις. Δολλάρια που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946)
2. Το δάνειο το οποίο υποχρέωσαν οι κατοχικές δυνάμεις να τους χορηγήσει το ελληνικό κράτος : 3,500 δις. Δολλάρια
3. Τα έξοδα συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων, υπολογισμένα με ονομαστικές τιμές του ΄38 σε σημερινές τιμές : ξεπερνούν τα 70 δις. Δολλάρια.
4. Τις αποζημιώσεις των αμάχων θυμάτων : 100 ολοκαυτώματα πόλεων και χωριών
5. Τις ζημίες που προκάλεσε η SIEMENS στο Ελληνικό Δημόσιο επι 50 χρόνια (Τelefunken, C4I, OTE κλπ.)
6. Τους Ελληνικούς Αρχαιολογικούς θησαυρούς, τους οποίους εκμεταλλεύονται τα Γερμανικά μουσεία και εκλάπησαν από Ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους : ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΙ.
'Οσο για τη θεά Αφροδίτη , την Κύπριδα, αφήστε την στους Έλληνες Ποιητές που ξέρουν να αποδίδουν σεβασμό στη Θεά τους και σε ό,τι εκείνη συμβολίζει :
" H Αφροδίτη δε βλέπεις τι θεά είναι;
Δεν μπορείς να πεις ούτε να μετρήσεις
πόσο είναι μεγάλη και πού φτάνει.
Αυτή τρέφει εσένα κι εμένα κι όλους τους θνητούς.
Και να μη δεις την απόδειξη μόνο με λόγια,
μ’ έργα θα σου δείξω τη δύναμη της θεάς·
λαχταράει η Γη τη βροχή, όταν ξερό τον τόπο
άκαρπο απ’ τη στέγνα του νερού έχει στερημένη·
και λαχταράει ο σεβαστός Ουρανός γεμάτος
βροχή να πέσει στη Γη, από την Αφροδίτη.
Kι όταν ενωθούν σ’ ένα αυτά τα δύο,
μας τα γεννούν όλα και παράγουν αυτά μαζί,
απ’ όπου το θνητό γένος ζει και θάλλει."
(Απόσπασμα από άγνωστο δράμα του Ευριπίδη που δείχνει ότι η ερωτική ενέργεια της Κύπριδας είναι αναγκαία για να ευοδωθεί η γονιμότητα της Φύσης ολόκληρης)_www.mensa.org.gr

5 σχόλια:

  1. . Και μεταφορικά, η αντίστοιχη ερωτική ενέργεια γονιμοποίησε Πολιτιστικά και πολιτισμικά τις χώρες τής Ευρώπης, ώστε να βγούν από το βαθύ χειμώνα τους και να καρπίσει ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός. Ο Δυτικός Πολιτισμός.
    . Από τότε όμως ;
    . οι έριδες και οι πόλεμοι μεταξύ τών Πόλεων-Κρατών, οι έριδες μεταξύ τών απογόνων τού Μ. Αλέξανδρου, η Ρωμαική κατάκτηση, οι έριδες μεταξύ τών δεσποτάτων και κομματιών τού Βυζαντίου, η Τουρκική κατάκτηση, η Εθνεγερσία και πάλι οι έριδες μεταξύ καπεταναίων, κοτζαμπάσηδων και πολιτικών, το Έπος τής Αλβανίας και τής Αντίστασης αλλά και πάλι, τα Δεκεμβριανά, ο Εμφύλιος και η κατοχή από τούς Άγγλους και μετά τούς Αμερικάνους είτε με τα όπλα τους είτε με τον "πολιτισμό" τους· τις χρηματοδοτήσεις Μάρσαλ, με αντάλλαγμα την κατανάλωση τσίχλας, αμερικάνικων ταινιών, κόκα-κόλας, και μακντόναλντς, και είτε με την οικονομία τους, τις Goldman Sachs και τις Fitsh κλπ.
    . Χάσαμε ( ; ) αυτήν την γονιμοποιό δύναμη. Ίσως η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση σε συνάρτηση με την Εσωτερική Κρίση Θεσμών και Αξιών μάς ξυπνήσει απο τον λήθαργο και αποκτήσουμε πάλι την επαφή μαζί της. Χρειάζεται όμως Όραμα και Συλλογική προσπάθεια.
    . Είμαστε άξιοι γι αυτό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λένε πως έχουμε ό,τι μας αξίζει. Δεν είμαι σίγουρη.
    Το βέβαιο είναι πως έχουμε μια ανώριμη δημοκρατία, μια αλλοπρόσαλη πολιτεία, μια άπληστη συμπεριφορά και έναν υπέροχο, γόνιμο τόπο, που μας παρέχει τα ελέη του ώστε να μην κατανοούν οι εταίροι μας πως η σπάταλη ευζωία μας παρέχεται εν πολλοίς απο τον τόπο μας.
    Α! για να μην ξεχάσουμε τους ποιητές : έχουμε και "γόνιμα μάτια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άριστο!!
    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία να το στείλεις εκεί που έπρεπε.

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου αεράκι, Εκανες πολύ καλά που έστειλες το μήνυμα. Νομίζω οτι οι καιροί έχουν εκχυδαϊσει σχεδόν τα πάντα πλήν όσων μπορεί ακόμα να σημαίνει Ανθρωπιά. Και ο ελληνικός πολιτισμός έχει τέτοια μηνύματα. Οσο για εμάς, τους σύγχρονους Ελληνες, το πρόβλημα είναι οτι πολλές φορές εμείς πρώτοι δεν στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων...δεν χρειάζονται οι άλλοι, οι οποιοιδήποτε άλλοι, για να μας μάθουν βασικές αρχές εντιμότητας, ευγένειας, κανόνων, σεβασμού και αλληλεγγύης.
    Το focus με κάνει να μειδιώ....που πράγματι κατάφερε να μας κάνει να ασχολούμαστε με τη φυλλάδα του και να γενικεύουμε.
    Η αρχή είναι απο εμάς τους ίδιους. Ολοι οι άλλοι είναι απλώς δικαιολογίες...
    Σ' ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαμομηλάκι σ΄ευχαριστώ για την ενθάρρυνση και την ταπεινή τρυφερότητα που αποπνέεις.
    Τractatus συμμερίζομαι την συνυπευθυνότητα, αν και όχι επι παντός κακώς κειμένου.Κάθε άλλο δε παρά θέλησα να οικειοποιηθώ ένα σύμβολο της αρχαιότητας, την οποία αγνοώ, όπως η πλειονότητα των Ελλήνων, δεδομένου ότι δεν μετέχομεν της ελληνικής παιδείας.
    Η αγανάκτησή μου αφορά την προσβολή μιας αξίας της ανθρωπότητας, η οποία μάλιστα με ληστρική απληστία και ασέβεια εκλάπη και ξεριζώθηκε απο τον τόπο της. Που δεν ξέρω αν θα γίνει και τόπος μας, διότι δεν είμαστε συμπολίτες της ούτε γεωγραφικά, ούτε φιλοσοφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή